2008. május 24., szombat

Erdeigombás - cukkinis spagetti (vegán)

Ez a spagetti egy mi van itthon éppen megoldás eredménye egy gyors szombati ebéd formájában. "Huh-hah" nagyon finom lett, mind a hárman rendkívül lelkesen és nagy adagokban villáztuk befelé!:-)

Erdeigombás - cukkinis spagetti1 éves kortól
Hozzávalók (2 főre):
kb. 120-150 g teljes kiőrlésű spagetti/ fő éhségtől függően (az olaszok amúgy ált. 100g spagettit számolnak fejenként akkor, ha utána van másik fogás is terítéken)
2-3 ek. olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
250 g erdei gomba (nálam ez most a fagyasztóból került ki)
1 közepes cukkini
200 ml növényi tejszín - most zabtejszín
só, bors

A tésztához felteszem főni a vizet. Közben az olajat felhevítem, és kicsit megpirítom benne az összenyomott fokhagymát. Hozzáadom a gombát, kicsit megpirítom, sózom-borsozom, majd kb. 10 percig párolom. Utána beleteszem a fél karikákra vágott cukkinit, és még 10 percig együtt párolom. A vége előtt kicsivel felöntöm a tejszínnel, megrottyantom kicsit és kész.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a blogodat. Mondhatnám tobzódom a receptjeidben. Elég nehéz dolgom van a gyerekeim etetésével. Mátém csak bizonyos ételfajtákra hajt rá, de azt legalább változtatgatja. Bebe boldogan fogad mindent, Gerda 3 évesen önként és dalolva lett vega, Greg fiam viszont a húst hússal lelkes híve. Hétfőn kipróbálom az egyik tésztádat.

    VálaszTörlés
  2. Mama!
    Jaj de jó, mindig nagyon örülök, ha visszajelzést kapok róla, hogy más is tudja használni a recepteket!:-) Hát, nem lehet semmi a főzés a 4 gyerkőcnek! Mióta nekem is van egy, azóta nagy csodálattal és elismeréssel nézek fel a hármat, vagy esetleg többet is bevállaló anyukákra!

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Épp most eszem ezt a gombás-cukkinis spagettit, isteni finom!
    Köszi a receptet! :)
    Szép napot!

    VálaszTörlés
  4. Adrica!
    Örülök, hogy ízlett, az meg külön öröm, hogy saját kútfőmből származó étek is ízlik másoknak!:-))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...