2007. október 8., hétfő

Paprikaszószos, wokban sült cukkini és brokkoli (vegán)

Folytatván a vegán és vegás ételek sorát, íme ismét egy, mely a család szerint nagyon jól sikerült, a gyermek viszont ránézett és ismét azt mondta, brrrrr! Meg se kóstolta....:-((
A pritamint, vagy kaliforniai paprikát egyébként ugyancsak nem nagyon szeretem (jé, hogy valójában mennyi zöldséget nem szeretek:-))), a bioszállítós bácsink viszont a heti csomagban 1 kg-t hozott, így valamit kezdeni kellett vele. Nem bántam meg, tényleg jó lett!

Wokban sült cukkinis brokkoli paprikaszósszal
Hozzávalók (5 főre):
600 gr cukkini
600 gr brokkoli
1 ek. citromlé
1 ek. fűszersó
5 ek. olívaolaj

A paprikaszószhoz:
300 gr piros héjú paprika
250 ml szójatej
160 ml szójatejszín
50 gr Veganéz (vegán majonéz)
1.5 ek. fűszersó
1 ek. őrölt piros paprika

A cukkinit felszeleteljük és olívaolajon a brokkolival együtt a wokban megpirítjuk. Mielőtt teljesen átsülne, hozzáadjuk a citromlevet és a fűszersót.
A szósz összetevőit mixerben pürésítjük és a zöldségre öntjük.

Illik hozzá: a főtt rizs!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...