2007. augusztus 13., hétfő

Kukoricakrémleves (vegán)

A múlt héten annyit elmélkedtem, hogy teljesen felgyűltek a megosztandó receptjeim, így figyelem! étel-áradat következik (vagy legalábbis megkísérlem, amíg a Gyermek alszik:-)!

Kukoricakrémleves

Babóca imádja nyammogni a zsenge és édes kukoricacsöveket, a kukoricás-krumplilevest is, így gondoltam bepróbálkozom a 100%kukoricakrémlevessel. A hatás? Hááááát... A leves alapvetően nagyon finom lett, csak amivel meg kellett küzdenem a 20 hónaposnál, hogy az igen alapos turmixolás után is maradtak kis kukoricahéj-darabkák benne, és a méltóságos Úr:-) azt megízlelvén köpködni kezdett és abbahagyta a levest. Másnap úgy sikerült mégis elnyerni a tetszését, hogy puffasztott rizsgolyókat úsztattam a levesbe, amit nagyon komál, és így egy fél tányérnyit kikanalazott.:-)A receptet amúgy két különbözőből gyúrtam össze.

Hozzávalók (4 főre):
800 gr csemegekukorica, megfőzve és lefejtve
1 vöröshagyma, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
2 ek. olívaolaj
2 bio-zöldségleveskocka
1/8 kk. zsálya
1/2 kk. kakukkfű
1/2 kk. oregánó
1/2-1 kk. fűszersó

Pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát a felhevített olajon, majd tegyük hozzá a kukoricát és keverjük néhány percig. Adjunk hozzá kb. 1,2l vizet, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a leveskockát és a fűszereket. Főzzük együtt lefedve közepes lángon kb. 5 percig. Kicsit kihűtjük, és botmixerrel krémesítjük. Tálalhatjuk pirított kenyérkockával, vagy puffasztott rizsgolyóval.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...